Ροδόχρους νόσος: Πρακτικές συμβουλές αντιμετώπισης

Ροδόχρους νόσος: Πρακτικές συμβουλές αντιμετώπισης

Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο, πιθανότατα την έχεις κι εσύ…
Και ψάχνεις ένα τρόπο να την αντιμετωπίσεις.

Η ροδόχρους νόσος, η χρόνια αυτή πάθηση του δέρματος, απασχολεί ένα σημαντικό ποσοστό γυναικών.
Κύριο χαρακτηριστικό της η μόνιμη, επίμονη ερυθρότητα στο πρόσωπο -ιδιαίτερα στα μάγουλα, στη μύτη στο μέτωπο, αλλά και στο λαιμό ή το ντεκολτέ.
Η ροδόχρους νόσος δεν είναι ανησυχητική για την υγεία μας, αλλά μπορεί να γίνει πραγματικά ενοχλητική, με αρνητικό αντίκτυπο στη διάθεση και την αυτοπεποίθησή μας.

Υπάρχουν ορισμένες θεραπευτικές λύσεις για την ροδόχρου νόσο, όπως για παράδειγμα ή χορήγηση κρεμών, φαρμακευτικής αγωγής ή ακόμα και η χρήση laser.
Φυσικά, η/ο δερματολόγος αξιολογεί την κατάσταση και μας ενημερώνει για τις επιλογές που έχουμε, ανάλογα και με τη σοβαρότητα της πάθησης σε κάθε άτομο.

Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις, η καλύτερη… αντιμετώπιση της ροδόχρου νόσου, είναι η πρόληψη.
Πιο απλά, ο εντοπισμός των επιβαρυντικών παραγόντων και η αποφυγή τους στο μέτρο του δυνατού.

Οι πιο συχνοί τέτοιοι παράγοντες που οδηγούν σε εξάρσεις της νόσου είναι η έκθεση στον ήλιο, το συναισθηματικό στρες, ο ζεστός ή κρύος καιρός, η έντονη άσκηση, τα ζεστά μπάνια, η υγρασία αλλά και ορισμένα πικάντικα φαγητά ή το αλκοόλ.

Η εξουδετέρωση/ελαχιστοποίηση των παραπάνω ερεθιστικών παραγόντων είναι πολύ σημαντική.
Η έκθεση στην UV ακτινοβολία είναι ίσως ο πιο ερεθιστικός από αυτούς. Γι’ αυτό και η συστηματική αντηλιακή προστασία είναι μονόδρομος.

Σημαντικό είναι επίσης να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό και την ενυδάτωση του προσώπου (και του λαιμού) καθώς και στο makeup μας.

Η Rosalique, η βρετανική εταιρεία με εξειδίκευση στην ευαίσθητη και με ερύθημα επιδερμίδα, έχει δημιουργήσει την 3 in 1 Anti – Redness Miracle Formula, που συνδυάζει όπως καμία τρία χαρακτηριστικά που απαντούν στο πρόβλημα της ροδόχρου νόσου:
Άμεση κάλυψη, ήπια περιποίηση, μακροχρόνια προστασία.

Περιέχει προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά που καταπολεμούν την ερυθρότητα, όπως α-βισαβολόλη, ζεόλιθο, προβιταμίνη Β5 και βούτυρο καριτέ, αλλά και δείκτη αντηλιακής προστασίας SPF 50, για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η Rosalique 3 in 1 Anti – Redness Miracle Formula μπορεί να εφαρμοστεί το πρωί ως μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας (ακόμα και στη θέση του foundation ή concealer σου) αλλά και όσες φορές το επιθυμείς μέσα στην ημέρα.

Χρησιμοποίησε μια μικρή ποσότητα στην αρχή για να έχεις έναν ομοιόμορφο τόνο και επανάλαβε για ένα βαθύτερο τόνο/χρώμα όσες φορές χρειαστεί.

Απόκτησε κι εσύ τη Rosalique 3 in 1 Anti – Redness Miracle Formula με ένα κλικ εδώ.




Share this post