Σαπούνια με κεφίρ: Αξίζουν τον κόπο;

Σαπούνια με κεφίρ: Αξίζουν τον κόπο;

Το ανθρώπινο σώμα φιλοξενεί τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς -περισσότερους και από τα κύτταρα! Στην επιδερμίδα μας, κατοικούν περίπου χίλια από αυτά και έρευνες έχουν δείξει πως σε μεγάλο βαθμό, κάποια από αυτά τα περίπλοκα οικοσυστήματα προωθούν την καλή υγεία της επιδερμίδας μας, δημιουργώντας ένα προστατευτικό φράγμα απέναντι στα βλαβερά βακτήρια και διατηρώντας το pH σε ισορροπία.
Η συνεχής, όμως, χρήση σκληρών προϊόντων καθαρισμού για το πρόσωπο και αντιβακτηριδιακών σαπουνιών, αποδυναμώνει της φυσική αυτή προστασία κι έχει σαν αποτέλεσμα την ξηρότητα και την ακμή, αλλά και σοβαρότερες δερματικές παθήσεις, όπως έκζεμα και ψωρίαση.

Πώς μπορεί ένα σαπούνι με κεφίρ να βοηθήσει;

Τα σαπούνια που είναι φτιαγμένα από φρέσκο γάλα κεφίρ επαναφέρουν τις φυσικές άμυνες της επιδερμίδας μας και τη φυσιολογική της λειτουργία.
Συνιστούν μια εξαιρετική προβιοτική πηγή φροντίδας, καθώς το κεφίρ σαν συστατικό είναι πλούσιο σε ζωντανούς μικροοργανισμούς, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Θρέφει το δέρμα και το ενυδατώνει αποτελεσματικά, επαναφέροντας το pH σε φυσιολογικά επίπεδα.
Ακόμη, λειτουργεί σαν φραγμός απέναντι στους περιβαλλοντικούς παράγοντες που συχνά επιβαρύνουν την επιδερμίδα, ενώ έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες!

Ποιο σαπούνι με κεφίρ να επιλέξω;

Η επιλογή του σαπουνιού με κεφίρ γίνεται φυσικά με βάση τον τύπο του δέρματός μας ή με το σκοπό χρήσης.

Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, σου προτείνουμε το Kefir Soap Sensitive της Kefirko. Πρόκειται για ένα φυσικό, χειροποίητο σαπούνι, φτιαγμένο με φρέσκο οργανικό γάλα κεφίρ, κατάλληλο για ευαίσθητους τύπους δέρματος ή για το δέρμα του μωρού σου και ασφαλές για χρήση στην εγκυμοσύνη. Εκτός από γάλα κεφίρ, περιέχει ελαιόλαδο, λάδι καρύδας και βιταμίνη Ε.

Το Kefir Soap Chamomile είναι κατάλληλο για κάθε τύπο επιδερμίδας αλλά και για χρήση στα μαλλιά. Το αιθέριο έλαιο χαμομηλιού καταπραΰνει το δέρμα και παρέχει θρέψη και απαλότητα. Το χειροποίητο αυτό σαπούνι, περιέχει επίσης ελαιόλαδο, λάδι καρύδας και βιταμίνη Ε. Μας χαλαρώνει και περιποιείται σε βάθος το δέρμα μας και το τριχωτό της κεφαλής.

Τέλος, αν αναζητάς ένα σαπούνι για βαθύ καθαρισμό, θα προτείναμε το Kefir Soap Cleansing, με λάδι καρύδας, βιταμίνη Ε, αιθέρια έλαια δεντρολίβανου και φασκόμηλου και νιφάδες φαγόπυρου. Καθαρίζει αποτελεσματικά, βοηθώντας την επιδερμίδα να αναδομηθεί και να λάμψει, ενώ έχει και αντιοξειδωτική δράση!

Share this post