Η Ηλιάνα Λαζαρίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Περδίκκα Πτολεμαΐδας. Σπούδασε στην σχολή ΑΤΕΙ Πολιτικών Μηχανικών και Δημοσίων Έργων στη Θεσσαλονίκη. Έζησε για πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη και πλέον ζει με την οικογένεια της στην Αθήνα, όπου και εργάζεται.
Πάθος για τη ζωγραφική. Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες και δεξιότητες που είχε από μικρή, διοχετεύτηκαν αρχικά στην ζωγραφική. Πλήθος έργων με κάρβουνο και λάδι διακοσμούν εκτός από προσωπικούς χώρους και τοίχους πολλών θαυμαστών. Μέσα από τα σεμινάρια ζωγραφικής του δήμου Βριλησσίων, ακονίζει τις δεξιότητες στη ζωγραφική όπου απελευθερώνονται χέρια και μυαλό για να δημιουργήσουν ελεύθερα. Το πάθος για την δημιουργία και την έκφραση μέσα από χειροποίητα δημιουργήματα την οδήγησαν στην κατασκευή κοσμημάτων. Όλα αυτά εκφράστηκαν και παρουσιάστηκαν στο κοινό μέσα από διάφορες εκθέσεις και bazaar.
Αγάπη για την αγγειοπλαστική. Το φθινόπωρο του 2010 ήταν καθοριστικό προσωπικά και επαγγελματικά, καθώς γίνεται η πρώτη επαφή με την πλαστικότητα και την εκφραστικότητα του πηλού. Ο θαυμασμός και η αγάπη για την ιστορία, την οδήγησαν στην αρχαία τέχνη της αγγειοπλαστικής. Η σταδιακή αναγνώριση και ζήτηση της δουλειάς της μέσω εκθέσεων, είχε πλέον μια ανοδική πορεία η οποία και την ώθησε στο να αφοσιωθεί ακόμα περισσότερο σε αυτό που έμελλε να γίνει και ο επαγγελματικός της προορισμός.
Μερικά χρόνια μετά, το 2014, η πρώτη ατομική έκθεση με το όνομα «Επιστροφή», ήρθε για να επιβεβαιώσει τους κόπους και την υπομονή, σημειώνοντας σημαντική επιτυχία. Το γεγονός αυτό καθώς και η συνεχής ενασχόληση, ενέπνευσαν και άνοιξαν τον δρόμο να ξεφύγει από το μικρόκοσμο του εργαστηρίου και να δημιουργήσει ένα χώρο στον οποίο θα μοιράζεται τη χαρά της δημιουργίας με άλλους. Έτσι, δημιουργήθηκε το Σύγχρονο Εργαστήρι Κεραμικής Δημιουργίας, ένας χώρος ιδεών, δραστηριοτήτων και μάθησης. Ένας χώρος που το ταξίδι και η χαρά της δημιουργίας βρίσκουν έδαφος, να διαμορφωθούν, να εξελιχτούν και να λάμψουν και αυτό είναι το Iliana Creative Ground!
Μέσα από τη συνεργασία μας με την Ηλιάνα Λαζαρίδου μπορούμε να σας παρουσιάσουμε χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία αντικατοπτρίζουν την ξεχωριστή μας ταυτότητα και τα οποία αποτελούν μοναδικά έργα τέχνης με τη δική τους ιστορία το καθένα.

Filter

Προβολή όλων των 31 αποτελεσμάτων