Τα κοσμήματα Dots. Art for all μεταφέρουν μηνύματα και ευχές γραμμένα με τον κώδικα Braille, τη γλώσσα των τυφλών , τη Νοηματική γλώσσα, τη γλώσσα των κωφών , και διάφορα σύμβολα, μια ιδέα μοναδική και πρωτοποριακή στο χώρο της τέχνης αλλά και της μόδας.
Χαραγμένα σε ασήμι ή ορείχαλκο επαργυρωμένο, επιχρυσωμένο ή επιροδιωμένο και συνδιασμένα με κορδόνια, χρώματα και ημιπολύτιμους λίθους , απευθύνονται σε όλους όσους στηρίζουν τη διαφορετικότητα και θέλουν να δώσουν νόημα στο κόσμημά τους. Με ύφος λιτό , λόγια λίγα και νοήματα πολλά , σύμβολα και τελείες τα κοσμήματα Dots. Art for all μας προτρέπουν να δούμε τον κόσμο με άλλα μάτια…….
Μία προσπάθεια μέσα από την τέχνη για να μεταδώσουμε το μήνυμα της ισότητας και της ισοτιμίας και να συμβάλλουμε στην κοινωνική ευαισθητοποίηση και ένταξη.
Η Μαόφη Ευγενία , η δημιουργός των Dots. Art for all , σπούδασε Ψυχολογία κι εργάστηκε στην Ειδική Αγωγή πάνω από 20 χρόνια . Εμπνευσμένη από τα εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας κι ορμόμενη από την αγάπη της για τα άτομα με αναπηρία , θέλησε να στηρίξει τη διαφορετικότητα και μέσα από την τέχνη δημιουργώντας τη σειρά κοσμημάτων Dots. Art for all , την οποία ανανεώνει κι εμπλουτίζει συνεχώς.
Συνεργάζεται με φορείς που εκπαιδεύουν ή προσφέρουν εργασία σε παιδιά κι ενήλικες με αναπηρίες, ώστε μέρος των εσόδων να διατίθεται για τη στήριξη των προγραμμάτων τους.

Filter

Προβολή όλων των 11 αποτελεσμάτων